Ratsastuskoulu


Perustietoa


Wanhan-Tuukkalan tallilla järjestetään ratsastusopetusta 3-6 ratsukon pienryhmissä. Alta löydät tietoa tunneista, käytössä olevista hevosista sekä leireistä. Tallillamme ratsastajat varustavat itse tai avustettuna hevosensa, joten saavuthan tunnille noin puoli tuntia ennen tunnin alkua. Varaathan aikaa myös hevosen purkamiseen tunnin jälkeen, jos se ei jatka seuraavalle tunnille. Ratsastajat eivät ole tallin puolesta vakuutettuja, joten suosittelemme tapaturmavakuutusta.

Käytössämme on Ratsukko-varauskalenteri, jonka kautta voit hoitaa itse tuntien varaukset ja peruutukset. Esteen sattuessa, peruutathan varatun tuntisi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään edellisenä iltana klo 18 mennessä (sairastapauksissa myöhemminkin, kunhan peruutat ettemme turhaan odota sinua paikalle), muuten veloitamme täyden hinnan. Tuntien aikataulut näet Ratsukko-varausjärjestelmästä.Pukeutuminen ratsastustunnille


 • Kypärä on pakollinen varuste. Mikäli et omista omaa kypärää, ei huolta, tallilta löytyy lainakypäriä.
 • Kannalliset kengät, välttämättä et tarvitse varsinaisia ratsastuskenkiä tai -saappaita, esim. kumisaappaat käyvät hyvin.
 • Ratsastushanskat tai muut vastaavat hanskat joilla saat hyvän ohjasotteen. Hanskoja kannattaa käyttää etenkin kylmillä keleillä, mutta myös lämpimillä keleillä käsiä suojaamassa.
 • Sään mukainen pukeutuminen. Ratsastustunnit pidetään ulkokentällä, joten huomioithan sään tunnille tullessasi (pikku sateen vuoksi emme peru tunteja). Kerrospukeutuminen on kannattavaa, tarvittaessa vaatteita voi vähentää tunnin aikana.
 • Turvaliivin käyttöä suositellaan.

 • Tuntikuvaukset

  Täältä voit lukea kuvaukset tarjoamistamme ratsastustunneista.

  Lue lisää

  Hevoset ja ponit

  Täällä voit tutustua ratsastuskoulun käytössä oleviin hevosiin ja poneihin.

  Lue lisää

  Kesäleirit 2020

  Täältä löydät kuvaukset ja aikataulut
  kesän 2020 leireistä.

  Lue lisää